مؤسسه شهرکتاب و یونیسف ایران برای اولین بار از همکاری مشترک خود بهمنظور تحقق رفاه و حقوق کودکان خبر دادند. این همکاری با هدف استفاده از تواناییها، شبکهها و تخصص هر دو طرف برای حمایت از کودکان آسیبپذیر در استانهای مختلف کشور شکل گرفته است.در چارچوب این همکاری، طرفین توافق کردند که برنامههای حمایتی و آگاهیرسانی برای ایجاد اشتیاق به کتابخوانی در میان کودکان اجرا کنند. فعالیتهای اصلی شامل ایجاد گروهها و باشگاههای کتابخوانی برای کودکان آسیبپذیر، اهدای جوایز فرهنگی به نویسندگان و ناشران کتابهای کودک و تجمیع منابع مالی برای برنامههای یونیسف در ایران است.
شهرکتاب و یونیسف ایران در زمینه احترام به حقوق کودکان و حمایت از این حقوق در محیط کار، بازار و جامعه با یکدیگر همکاری خواهند کرد. هر دو سازمان قصد دارند با ادغام بهترین شیوهها برای پیشبرد حقوق کودکان در فعالیتها و خدمات خود، الگویی برای دیگران باشند.
این تفاهمنامه سهساله همکاری توسط نماینده موقت یونیسف در ایران، دکتر مونیکا اولدزکا نیلسون، و مدیرعامل و رئیس هیئتمدیره مؤسسه شهرکتاب، مهندس مهدی فیروزان، در مراسمی در تاریخ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ امضا شد.
از طریق این مشارکت، یونیسف ضمن افزایش تعامل خود با بخش خصوصی در ایران، تعهد شرکتها به جوامعی که در آن فعالیت میکنند را تقویت میکند. یونیسف همچنین به کسبوکارها فرصتهایی برای ارتقای تصویر ذهنی خود، تقویت اعتماد به برند و افزایش روحیه کارکنان و سهامداران ارائه میدهد.
مهندس مهدی فیروزان در سخنان خود در این مراسم اظهار داشتند: «همکاری با یونیسف برای من که تمام عمرم را صرف اعتلای فرهنگی کودک و نوجوانان ایران کردهام، افتخار بزرگی است و این همکاری روابطی را که ما سالهاست با دانشگاهها و مراکز فرهنگی دنیا در چند سال گذشته آغاز کردهایم، تقویت میکند و راههای جدیدی را به روی شهرکتاب میگشاید.» او همچنین افزود: «شهرکتاب قصد دارد تا لبخند را بر روی لب کودکان و نوجوانان بنشاند و آنها را به کمک کتاب و محصولات فرهنگی و محیطها و فعالیتهایی بهرهمند از زیباییشناسی بهسوی تحقق رؤیاهایشان سوق دهد.»
نماینده موقت یونیسف در ایران، دکتر مونیکا اولدزکا نیلسن نیز در سخنانی با اشاره به فرصت ارزشمند پیشآمده برای همکاری میان یونیسف ایران و شهرکتاب ابراز داشت: « امیدواریم با استفاده از ظرفیتها و شبکههای وسیع شهرکتاب، یونیسف ایران بتواند پیامهای اساسی خود را به کودکان و عموم مردم برساند. بخش خصوصی در ایران از ظرفیت بالایی در زمینه منابع، تخصص و نوآوری برخوردار است که میتواند در دستیابی یونیسف به نتایج مؤثر برای آسیبپذیرترین کودکان نقشآفرینی کند.» او افزود: «امروز یونیسف و شهرکتاب دست در دست هم نهادهاند تا کودکان ایران رؤیاهای خود را زندگی کنند و بر لبانشان لبخند بنشیند.»
یونیسف از اوایل دهه پنجاه میلادی از برنامههای دولت ایران برای کودکان حمایت کرده است. در ابتدا، یونیسف از واکسیناسیون کودکان علیه بیماری سل حمایت کرده و همچنین در تجهیز اولین کارخانه شیر پاستوریزه کشور مشارکت داشت. بعدها، تمرکز یونیسف بر حمایت از برنامههای سلامت کودکان در ایران، مانند ترویج تغذیه با شیر مادر، واکسیناسیون و پیشگیری از اسهال کودکان تغییر یافت. برنامه فعلی کشور بین دولت جمهوری اسلامی ایران و یونیسف، از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۶، بر روی حوزههای زیر متمرکز است: سلامت و تغذیه، آموزش و توانمندسازی نوجوانان، حمایت از کودکان، سیاستگذاری اجتماعی برای کودکان، وضعیت اضطراری، آب، بهداشت و همچنین تغییرات اقلیمی.
برچسبها:شهرکتاب, مؤسسه شهرکتاب, مهدی فیروزان, مونیکا نیلسن, یونیسف
دیدگاهتان را بنویسید